La Râmnicu Vâlcea a avut loc o dezbatere pe tema Planului Urbanistic al Zonei Centrale

puz_valcea.jpgPrimăria municipiului Râmnicu Vâlcea a organizat în data de 27 august o dezbatere publică pe marginea Planului Urbanistic al Zonei Centrale. Propunerea de PUZ prevede o serie de noutăţi, printre care amenajarea albiei râului Olăneşti, inclusiv cu unităţi de agrement, apariţia unor clădiri cu regim mare de înălţime sau stabilirea unei artere de circulaţie pietonală.

Planul Urbanistic expus cuprinde 12 zone ce fac legatura cu centrul urbei, zone care odată modificate ar îmbunătăţi traficul rutier şi viaţa locuitorilor Râmnicului, dar şi a celor care tranzitează oraşul.

PUZ-ul expus prevede ca Piaţa Centrală să fie mutată în centrul Simian, iar în acest fel să se evite aglomeraţia din locul respectiv. În locul pieţei agroalimentare se doreşte construirea unui complex cultural şi a unei parcări subterane.
În zona dintre Olăneşti şi Olt sunt propuse următoarelor lucrări: un scuar public cu spaţii verzi, refacerea digurilor cu favorizarea unor trasee pentru biciclişti, construirea unor pasarele pentru pietoni, renaturarea pârâului Olaneşti şi construirea unei pasarele spre Parcul Zăvoi.

În zona bulevardelor Tudor Vladimirescu şi Nicolae Balcescu, PUZ Centrală prevede construcţia unui complex multifuncţional în vecinătatea Teatrului ”Anton Pann” şi a Sălii Sporturilor ”Traian”, cu o sală de 7.000 de locuri care să servească la organizarea unor competiţii de anvergură naţională şi internatională, prcum şi o parcare cu 500 de locuri. Pentru zona kilometrului ”0” – adică Scuarul “Mircea cel Batrân” – River Plaza Mall – a existat un concurs de idei de refacere, iar proiectele care au câştigat primele doua poziţii vor fi luate în considerare şi înserate în PUZ.

La întâlnire au participat investitori, specialişti, arhitecţi, precum şi cetăţeni interesaţi de dezvoltarea oraşului. Observaţiile făcute cu ocazia acestei dezbateri publice vor fi preluate şi introduse în varianta de PUZ ce va fi supusă aprobării Consiliului Local Municipal într-o şedinţă viitoare.