La Poiana Braşov are loc a VII-a ediţie a Conferinţei “Inovaţie şi calitate în sectorul public”, organizată de ANFP

Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP) organizează, în perioada 26-28 noiembrie, la Poiana Braşov, a VII-a ediţie a Conferinţei internaţionale cu tema “Inovaţie şi calitate în sectorul public”.

“În mod tradiţional, am început această activitate acum şapte ani, bazându-mă pe faptul că avem oameni care totuşi au idei, au posibilităţi să aducă un pic de reformă la nivelul administraţiei, să ofere servicii de calitate. Pe aceşti oameni dorim să-i sprijinim, să-i motivăm ca să continue această activitate de inovaţie şi calitate în sectorul public. Este în derulare un concurs de proiecte pentru diferite instituţii publice şi autorităţi, care pot să propună soluţii inovatoare şi de creştere a calităţii. În acest an avem trei domenii în acest sens. Este vorba despre dialogul social în cadrul instituţiilor publice, ştiind faptul că noi nu avem sindicate, avem comisii paritare de dialog, oferirea de servicii de calitate pentru persoane cu vulnerabilităţi, iar al treilea domeniu se referă la introducerea componentei electronice în administraţie. Până acum s-au depus un număr de 38 de proiecte. O să avem şi un modul special finanţat din fonduri norvegiene, care vizează îmbunătăţirea dialogului social”, a declarat Jozsef Birtalan, preşedintele Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici.

Referitor la plecările salariaţilor din sistem, sursa citată a precizat că există o normalitate, atât din punct de vedere al plecărilor, cât şi a celor care vin în administraţia publică, nefiind vorba despre un fenomen spectaculos, el apreciind că administraţia publică are nevoie în continuare de mai multe resurse, atât umane cât şi materiale.

Preşedintele Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici a afirmat că, faţă de anul 2010, salariile tăiate au fost câştigate, dar creşteri salariale spectaculoase nu au fost în ultimii ani. “În perspectivă, nu aş putea să vă spun ce se va întâmpla în ceea ce priveşte creşterea de salarii. Am propus câteva măsuri, nu neapărat de creştere salarială mare, pentru că înţelegem că bugetul nu ne permite acest lucru, dar am cerut să se introducă acele două elemente care existau cândva în pachetul salarial al funcţionarului public şi care au fost tăiate. Este vorba despre salariul de merit, prin care se stimula performanţa funcţionarului şi îl motiva să facă nişte lucruri, iar al doilea element, acordarea trimestrial, a 10% pentru prime, din economiile create din fondul de salarii, sume pe care fiecare conducător de instituţie putea să le acorde. Se pare că au apărut în Strategia privind consolidarea administraţiei publice aprobată de Guvern în luna octombrie 2014, aceste două elemente care ar putea fi reintroduse şi care nu afectează bugetul”, a detaliat Jozsef Birtalan.

Printe temele care se vor dezbate în cadrul conferinţei internaţionale se numără: perfecţionarea resurselor umane, cheie pentru modernizarea administraţiei publice; dialogul social pentru funcţionarii publici-provocări şi perspective; soluţii de e-Guvernare pentru creşterea eficacităţii activităţii în administraţia publică. La întâlnirea de la Poiana Braşov participă 150 de funcţionari publici din toată ţara, dar şi invitaţi din străinătate. AGERPRES