La Piatra Neamţ a fost inaugurat un Centru de Informare Turistică realizat cu ajutorul fondurilor europene

Primarul municipiului Piatra Neamţ, Dragoş Chitic, a inaugurat primul Centru de Informare Turistică al oraşului. Obiectivul a costat aproape 450.000 lei, iar fondurile au fost obţinute printr-un proiect european. „Acest obiectiv este esenţial atât pentru turişti, cât şi pentru administraţia locală pentru că aici vor putea fi găsite informaţii despre obiectivele turistice din municipiul Piatra Neamţ, dar şi din judeţ, despre spaţiile de cazare, despre evenimentele care au loc aici. De asemenea, pe baza informaţiilor centralizate aici, dar şi corelând alte date, vom şti numărul de turişti care vizitează oraşul, numărul nopţilor de cazare dar şi alte informaţii care ne vor ajuta să dezvoltăm oraşul din punct de vedere turistic”, a declarat primarul Dragoş Chitic.

O problemă care a apărut în privinţa administrării Centrului de Informare Turistică o reprezintă personalul specializat care trebuie să lucreze aici. Deşi concursul pentru ocuparea celor trei posturi a fost anunţat cu multă vreme înainte, au îndeplinit condiţiile cerute doar doi candidaţi. Aceştia au trecut examenul şi au fost angajaţi la centru. Pentru al treilea post va fi organizat un nou concurs la finalul lunii februarie. Doritorii trebuie să aibă minim studii medii şi să fie vorbitori de doi limbi de circulaţie internaţională.

Centrul de Informare Turistică a fost amenajat în vecinătatea Central Plaza şi este dotat cu calculatoare conectate la internet. Programul centrului este de la ora 10.00 la ora 17.00, în fiecare zi. AGERPRES