deszapezire1.jpgSaptamana trecuta, in municipiul Onesti s-a activat Comandamentul de iarna, structura coordonata de Primarie, in cadrul careia au avut loc intilniri cu toti factorii de raspundere, inclusiv cu Politia, Jandarmeria si alte unitati de interventie.

“Am avut o discutie buna si cu cei de la Drumuri nationale, dar am avut intilniri si cu reprezentantii de la Politie si Jandarmerie”, a declarat viceprimarul Mihai Sova.

“Avem suficiente rezerve de antiderapant din nisip si pietris, fara sare, dar avem si stocuri de clorura de calciu. Ne-am facut, de asemenea, rezerve de carburanti, iar utilaje de interventie avem, dar, pentru cazul in care nu facem fata cu ele, am incheiat contracte si cu alte firme, care pot interveni cu utilajele din dotare. Am stabilit, de asemenea, responsabili pentru fiecare zona si fiecare strada in parte. Dar fac un apel si la cetateni, sa parcheze masinile in asa fel incit noi sa putem interveni pentru deszapezire si sa inlature si ei zapada din fata blocurilor sau a societatilor comerciale”.

Viceprimarul din Onesti a mai spus ca s-au stabilit doua comandamente pentru interventiile din timpul iernii, unul la Primarie si unul la sediul SC Domeniul Public si Privat SA, firma din subordinea municipalitatii, la care se afla si utilajele.