La Moineşti va avea loc a VII-a ediție a expoziției anuale de creație populară „Mâini de Aur”

Locuitorii municipiului Moinești au parte de o lună noiembrie plină de evenimente culturale. Luna a început cu manifestarea „Aurul negru: Tradiții și continuitate în Moinești”, care este organizată de primărie și se desfășoară în perioada 1-3 noiembrie.

Între 6 și 10 noiembrie vor avea loc alte două evenimente: expoziția de artă fotografică „Ancestral și Actual pe plaiurile Moineștiului”, la Biblioteca Municipală, iar în sala de festivități, pe 8 noiembrie, ora 13, premiera filmului documentar „Cucuteni, o civilizație mai veche decât Mesopotamia”.

În perioada 15-19 noiembrie va fi organizată cea de a VII-a ediție a expoziției anuale de creație populară „Mâini de Aur” și premiera filmului documetar „Anotimpurile Satului” (15 noiembrie, ora 13). Cele mai gustate momente vor fi, probabil, parada portului popular și spectacolul de cântece și dansuri al Ansamblului „Moineșteanca”, găzduit, pe 19 noiembrie, de la ora 17, de Centrul Cultural „Lira”. Toate manifestările fac parte din același proiect al administrației locale: „Promovarea Potențialului Turistic al municipiului Moinești”.