Pe 24 septembrie, Asociația Activ Moinești organizează cea de-a VI-a ediție a competiției de Mountain Biking ce va avea loc în Moinești – Zemeș, județul Bacău. Competiția este un proiect de dezvoltare comunitară susținut de OMV Petrom.

UAT MUNICIPIUL Moinești este principalul colaborator, asigurând fondul de premiere (25.000 lei), precum și mare parte din logistica necesară pentru buna desfășurare a evenimentului.

De câțiva ani, pe dealurile care înconjoară orașul se desfășoară o competiție de anvergură, intrata deja în conștiința colectivă ca eveniment de tradiție și de promovare a imaginii și frumuseții municipiului nostru – concursul sportiv de Mountain Biking. Așa cum știți, evenimentul are un număr mare de competitori și un număr cu mult mai mare de fani – estimăm participarea unui număr de circa 250 de persoane, organizarea și derularea celei de-a șasea ediții fiind asigurate prin participarea entuziastă a mai mult de 300 de voluntari împreună cu ONG-ul ACTIV Moinești”, a declarat Valentin Vieru, primarul municipiului Moinești.

 

Competiția propune trei trasee de deplasare:

TRASEUL A (Traseul VERDE)– 10 km, 10-13 ani

TRASEUL B (Traseul PORTOCALIU) –  40 km, 14 – 40+ ani

TRASEUL C (Traseul ALBASTRU) –  75 km, 18 – 40+ ani

 

Premiile ce vor fi acordate, constau în:

Pentru traseele A, B, C:

Locul I – 600 RON

Locul II – 500 RON

Locul III – 400 RON

Pentru Categoria ELITE, Traseu C, premiile acordate constau în:

Locul I – 600 RON

Locul II – 500 RON

Locul III – 400 RON

Locul IV – 300 RON

Locul V – 200 RON

 

Banii strânși din taxele de înscriere vor fi folosiți pentru susținerea copiilor cu dizabilități Grad 1 Grav din Moinești și Zemeș, în vederea accederii acestora la terapii complementare, care să le amelioreze starea de sănătate. Mai multe informații despre această competiție găsiți pe www.iwheel.ro.

Concomitent cu acest eveniment, în Parcul central din Moinești va avea loc și cea de-a VI-a ediție a Târgului de toamnă unde localnicii sunti invitați să cumpărați produse locale, tradiționale – preparate din carne, brânzeturi, miere naturală, pâine și dulciuri de casă, artizanat, icoane pe lemn, obiecte din piatră etc.