La Moineşti începe o nouă ediţie a Simpozionului Internațional “Tristan Tzara și Cultura Dada”

În perioada 20-22 aprilie, Primăria Municipiului Moineşti organizează o nouă ediţie a manifestărilor culturale grupate sub titulatura “Tristan Tzara și Cultura Dada”. Startul evenimentelor va fi dat joi, 20 aprilie, la Galeriile de Artă de la Biblioteca municipală, cu vernisarea expoziţiei de ex-libris-uri Tristan Tzara şi Cultura Dada. De la ora 15:00, la Sala multimedia a Centrului de Cultură Lira va ave loc lansarea de carte a Alinei Dumitrescu – volum memorii “Cimetiere des abeilles”, urmată de un moment artistic realizat de Şcoala Gimnazială “Tristan Tzara” şi One man show Alex Floroiu de la Teatrul “Masca” din Bucureşti. De la ora 16.30 va avea loc lansarea de carte a prof. dr. Alina Pistol – „Atelier Dada”, aventurile copiilor care descopera avangarda, iar de la ora 18:00, Sala mare a Centrului de Cultură “Lira” va găzdui piesa de teatru “Dragostea celor 3 portocale”, de Carlo Gozzi, pusă în scenă de actorii Teatrului municipal Bacovia.

Vineri, 21 aprilie, de la ora 13:00, la Galeriile de Artă Geneza va avea loc vernisajul expoziției

artistului plastic Alina Elena Lupaşcu. De la ora 15:00, la sala multimedia a Centrului de Cultură Lira, Cătălin Găman va lansa două volume poezii: „Aripi de inger”, „Ego in exil”, iar de la ora 16.00 se va desfăşura momentul artistic pregătit de elevii Şcolii Generale „George Enescu”, coordonator prof. dr. Alina Pistol. Ora 16.15 va prilejui lansarea de carte a Nicoletei Nistoreanu – „Realitatea mea neinventată”. Seara se va încheia tot la Centrul de Cultură “Lira”, cu două concerte: concert de muzică (pre)clasică – Cvartetul „Consonante”, Bacau/Iaşi şi un concert a capella, cu Nicoleta Gavriliţă, Marina Arsene, Izabela Simion, Roxana Ardelean şi Ana Dubyk.

Manifestările dedicate în acest an moineşteanului Tristan Tzara se vor încheia sâmbătă, 22 aprilie, cu vernisajul expoziţiei de pictură a maestrului Ilie Boca, lansarea volumului VII din “Caietele Tristan Tzara” (autor prof. Vasile Robciuc & colaboratorii) şi un Recital Zoltan Octavian Butuc & Vali Răcilă – Sir Blues.