repere_coperta_i.jpgIn luna decembrie a vazut lumina tiparului numarul al revistei „Repere”, editata de Uniunea Arhitectilor din Romania – filiala Iasi, Ordinul Arhitectilor din Romania – filiala Iasi – Vaslui si Registrul Urbanistilor din Romania – Biroul Teritorial Regiunea Nord-Est.

Publicatia, prima de acest gen din zona Moldovei, este coordonata de arhitectii Mircea Grigorovschi (redactor sef), Ion Daniel Visan (redactor sef adjunct) si Andreea Ilie (secretar general de redactie).

Revista „Repere” isi propune sa ofere ocazia specialistilor din domeniu, arhitecti, urbanisti, ingineri, geografi, economisti, sociologi din zona Moldovei, de a-si prezenta preocuparile, realizarile si asteptarile. De asemenea, se doreste ca publicatia sa formeze si sa informeze consumatorii de arhitectura si urbanism, formatorii din scoli si universitati, a decidentilor din administratia publica, a societatii civile implicate in cosntituirea cadrului de viata al locuitorilor, a oamenilor de afaceri si a investitorilor in domeniu, precum si in formarea si informarea specialistilor de orice fel in domeniul arhitecturii, dezvoltarii spatiale si planificarii teritoriale.

Din sumarul primului numar al revistei mentionam, printre altele, articolele „Renasterea Iasilor sau desenul unei viziuni” (Ionel Oancea), „Urbanismul participativ (Sorin Nistor), „Dezvoltarea urbana a municipiului Iasi. Pledoarie pentru participare” (Andrei Purcaru), „Restaurarea conacului Marghiloman din Buzau” (Corneliu Ciobanasu), „Dezvoltarea centrelor urbane intercomunale” (Anca Mihailescu), „Raportul perimetru-arie in stabilirea formei arhitecturale, premiza a unui consum minim de energie” (Bogdan Serbanoiu), precum si interviul acordat de prof. dr. arh. V. Onofrei, decanul Facultatii de Arhitectura „G.M. Cantacuzino”, Universitatea Tehnica Gh. Asachi Iasi.

Colectivul redactional al revistei „Repere” poate fi contactat la tel./ fax 0232-456058 sau pe email, la adresele contact.repere@yahoo.com si contact.repere@gmail.com.