La Galaţi se desfăşoară lucrările Consiliului Euroregiunii “Dunărea de Jos”

cons euroregegiunii.jpgÎn prezenţa unor nume importante ale autorităţilor publice din regiunea Odesa – Ucraina, raioanele Cahul şi Cantemir – Republica Moldova, judeţele Galaţi, Brăila şi Tulcea – România, regiuni membre ale structurii de cooperare transfrontalieră “Dunărea de Jos”, în perioada 20-22 aprilie 2010, la Galaţi se desfăşoară lucrările Şedinţei Adunării Generale a Asociaţiei de Cooperare Transfrontalieră “Euroregiunea Dunărea de Jos” şi cele ale Consiliului Euroregiunii “Dunărea de Jos”.

Evenimentul de la Galaţi îşi propune să aducă în discuţie cooperarea teritorială şi fondurile europene destinate acestui proces. Se vor prezenta, de asemenea, propuneri de proiecte concrete, de natură să consolideze relaţiile interregionale şi să asigure o dezvoltare durabilă şi echilibrată regiunilor de graniţă.

“Este deja cunoscut că Euroregiunea Dunărea de Jos s-a consacrat ca una dintre cele mai active forme de cooperare transfrontalieră din România şi ne putem mândri că şi Galaţiul a jucat un rol important în cei 12 ani de existenţă ai acesteia. La Galaţi s-a semnat actul de înfiinţare a Euroregiunii şi tot aici, aceasta a dobândit personalitate juridică prin înfiinţarea, în urmă cu 2 ani de zile, a Asociaţiei de Cooperare Transfrontalieră Euroregiunea Dunărea de Jos. Pentru următorii ani, împreună cu partenerii noştrii, ne-am propus realizarea unor obiective importante. Printre acestea se numără: consolidarea parteneriatului transfrontalier, ca sursă a tuturor realizărilor comune şi ca exemplu de colaborare şi bună-vecinătate între ţările noastre, impunerea Euroregiunii Dunărea de Jos ca o zonă de dezvoltare economică, socială şi culturală precum şi promovarea imaginii Euroregiunii şi, implicit, a regiunilor membre în Europa şi în întreaga lume. Totuşi, cel mai important obiectiv al nostru rămâne, însă, atragerea a cât mai multe fonduri externe pentru realizarea unor proiecte de interes comun, viabile şi cu rezultate imediate”, a declarat Eugen Chebac, preşedintele Consiliului Judeţului Galaţi.

De la finele anului 2009 centrul de putere al Euroregiunii “Dunărea de Jos” s-a mutat la Galaţi, odată cu preluarea de către preşedintele Consiliului Judeţului, Eugen Chebac, a conducerii Consiliului Euroregiunii Dunărea de Jos dar şi al Asociaţiei pentru Cooperare Transfrontalieră.