Proiectul privind realizarea Complexului Sportiv Constanţa, investiţie estimată într-o primă fază la 533 milioane de lei, a demarat prin aprobarea de către consilierii locali a studiului de prefezabilitate, a informat primarul Decebal Făgădău.

Proiectul include, printre altele, amenajarea de stadioane de fotbal şi rugby, arene de tenis, fiind astfel reabilitat şi modernizat actualul complex sportiv amplasat într-o zonă centrală a oraşului. „Vorbim de un studiu de prefezabilitate, care ieri a fost aprobat în şedinţă de Consiliu Local. Deci nu mai este doar un vis, ci este începutul unui drum, un drum ireversibil. Vă pot spune că el vizează, în prima etapă, stadionul de fotbal, stadionul de rugby, arenă centrală de tenis, arenă mediană de tenis, alte terenuri de tenis, deci, cu alte cuvinte, un sector generos dedicat tenisului, şi o clădire ce are menirea să fie centru medical, centru pentru pregătirea fizică a sportivilor, pentru recuperarea sportivilor, pentru cazarea echipelor care vor veni să joace, chiar în cantonament ne dorim să fie aici, la Constanţa, şi, de asemenea, sediu administrativ pentru întreaga zonă”, a declarat Făgădău, într-o conferinţă de presă organizată la Complexul Sportiv „Gheorghe Hagi”.

Potrivit edilului, complexul sportiv se doreşte a fi şi un loc de promenadă, „o extensie firească” a parcului din zonă. „Valoarea studiului de prefezabilitate este de aproximativ 533 de milioane de lei, fără TVA. Vorbim despre lucruri pe care va trebui să le modificăm radical şi despre lucruri pe care va trebui să le păstrăm. Ştiu că nu face bine proiectului acestuia faptul că ne aflăm într-un an electoral. (…) Vorbim despre un teren de aproximativ 15.000 de locuri, cu o valoare de 240 de milioane de lei, aproximativ, despre un ansamblu de construcţii dedicate tenisului, (…). Şi aici vorbim despre o investiţie de aproximativ 100 de milioane de lei, fără TVA. Centrul administrativ are o valoare de aproximativ 80 de milioane de lei. De asemenea, toate celelalte amenajări, pentru că nu ne dorim gard, ne dorim ca acest complex să fie parte din viaţa oraşului nostru, să fie un loc de promenadă, o extensie firească a parcului, un loc în care să te întâlneşti cu colegii, cu prietenii, cu vecinii şi să faci mişcare sau să participi la competiţii care fac inima oraşului să bată”, a spus primarul Constanţei.

Decebal Făgădău a declarat că noul complex sportiv poate fi realizat în 10 ani. „Sunt investiţii care vor schimba viaţa nu doar sportivă a Constanţei. (…) Orice echipă a oraşului este binevenită să joace pe această infrastructură. (…) Ceea ce vedeţi aici se poate înfăptui în 10 ani, dacă ne ţinem de plan, dacă muncim zi de zi, (…) să ne consumăm energia pentru construcţie, nu doar pentru dezbateri sterile sau pentru a dărâma ceea ce construim. (…) Indiferent de guvernare, sunt convins că proiectele vor merge mai departe”, a mai spus primarul Constanţei. AGERPRES