La Braşov a fost semnat contractul de finanţare pentru proiectul privind achiziţia a 25 de troleibuze şi 10 autobuze hibrid

Primarul Braşovului, George Scripcaru, şi directorul general ADR Centru, Simion Creţu, au semnat, pe 7 februarie, contractul de finanţare pentru achiziţia, de către municipalitate, a 25 de troleibuze şi a 10 autobuze hibrid, în cadrul unui proiect cu fonduri europene, cu o valoare totală de 16 milioane de euro.

Acestea vor completa flota de mijloace de transport ecologice, care se află în diferite faze de livrare sau achiziţie, astfel că, în Braşov vor circula 51 de troleibuze, 72 de autobuze electrice şi 10 hibride.

“Cu toţii ne dorim un oraş cu un aer curat, dar pentru asta trebuie să facem acele alegeri, inclusiv personale, care să ne asigure acest oraş. Eu cred că transportul în comun este cea mai bună soluţie de mobilitate în Braşov şi în zona metropolitană, iar utilizarea mijloacelor de transport ecologice reprezintă una dintre soluţiile pentru creşterea calităţii aerului în oraşul nostru. Aceste troleibuze reprezintă doar o etapă în ceea ce înseamnă obiectivul nostru pe următorii 3 ani, de a avea un sistem de transport eficient, ecologic, dedicat călătorilor”, a declarat George Scripcaru.

Conform directorului general al ADR Centru, Simion Creţu, municipiul Braşov şi zona sa metropolitană reprezintă “cea mai importantă zonă urbană din Regiunea Centru, iar achiziţionarea acestor mijloace de transport moderne va contribui în mod decisiv la creşterea calităţii transportului public şi a calităţii aerului”. AGERPRES