cresa brasov.jpgPrima creşă construită după 1990 la Braşov a fost inaugurată marţi în cartierul Răcădău, având o capacitate de o sută de locuri. Creşa, a şasea din Braşov, va deservi cartierele Astra şi Răcădău, investiţia de 3,2 milioane de lei fiind inclusă în programul municipalităţii privind asigurarea locurilor în creşe.

Apa caldă pentru toate serviciile creşei este asigurată prin intermediul panourilor solare. Creşa are spaţii pentru joacă dotate cu tot ce este necesar.

Costul unei zile de creşă este şase lei pentru un copil. Un număr de 35 de copii vor fi mutaţi din creşa care funcţionează în fosta vilă de protocol a primăriei transformată în creşă în 2004, iar ceilalţi 65 de copii vor fi dintre cei 500 înscrişi pe lista de aşteptare.

„În următoarele trei luni o altă nouă creşă va fi dată în funcţiune în cartierul Triaj urmând ca, în cel mai scurt timp primăria să identifice un loc pentru construcţia unei creşe în cartierul Bartolomeu”, a declarat primarul George Scripcaru. AGERPRES