portariuc_2014.jpgPrimarul municipiului Botoşani, Ovidiu Portariuc, are ca obiectiv reducerea, până în 2016, a nivelului facturilor la energie termică, astfel încât populaţia să plătească cel mai mic preţ pentru încălzire. El a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că valoarea medie a facturilor emise în această iarnă de societatea comercială Modern Calor, la care Consiliul Local este acţionar unic, este cu 40-50% mai mică faţă de iarna precedentă.

Primarul pune scăderile de preţ la încălzire atât pe seama programului de investiţii în sistemul public de termoficare, cât şi pe seama temperaturilor exterioare mai ridicate faţă de sezonul rece precedent.

Potrivit primarului, o familie care locuieşte într-un apartament cu două camere a plătit în luna decembrie 2013 în medie 170 de lei, în condiţiile în care în aceeaşi lună a anului trecut factura a fost de 340 de lei.

În ianuarie 2014, o factură medie a fost de 205 lei pentru un apartament cu două camera, în timp ce în luna ianuarie 2013 Modern Calor a emis o factură de 370 de lei pentru acelaşi apartament.
„Obiectivul nostru până în 2016 este să ajungem pe locul întâi în ţară, cu preţul cel mai scăzut la gigacalorie”, a spus Ovidiu Portariuc.

În prezent, preţul de facturare a energiei termice pentru populaţie este de 170 lei/gigacalorie.
În municipiul Botoşani sunt peste 12.000 de apartamente racordate la sistemul public de termoficare, administrat de Modern Calor. AGERPRES