Staţia de sortare a deşeurilor din municipiul Arad, inaugurată în 2007, dar nefuncţională în ultimii aproape trei ani, a fost repusă în funcţiune pe 11 ianuarie, după ce a fost retehnologizată cu o finanţare de 5,6 milioane de lei asigurată din bugetul local.

Primarul Aradului, Călin Bibarţ, a declarat că odată cu operaţionalizarea staţiei, oraşul are un sistem integrat de management a deşeurilor. “Staţia a fost finalizată în luna decembrie, iar astăzi a fost operaţionalizată. A fost veriga lipsă din sistemul integrat de gestionare a deşeurilor. Pasul următor este să încercăm să colectăm cât mai mult gunoi gata sortat de la populaţie”, a spus primarul.

Staţia de sortare a deşeurilor din municipiul Arad a fost inaugurată în 2007, după o investiţie privată de 1,5 milioane de euro. Din aprilie 2018 nu a mai funcţionat, pentru că expirase contractul cu operatorul privat. Unitatea a fost introdusă în domeniul public al municipiului Arad, dar administraţia locală nu a reuşit să o dea spre operare altui agent economic, ulterior activitatea de sortare a deşeurilor şi staţia fiind atribuite Recons SA.

În 2019, Garda de Mediu Arad constatase că doar 1,1% din deşeurile colectate de la populaţie şi firme erau reciclate în municipiu, deşi ţinta din acel an era de 45%. AGERPRES