La Alexandria, caldura este folosita ca “arma politica”

dragusin_victor.jpgPrimarul municipiului Alexandria, social-democratul Victor Dragusin, a declarat intr-o conferinta de presa, luni, ca furnizarea caldurii in aproximativ 8.500 de apartamente si in mai multe unitati de invatamant fara centrale proprii a devenit o “arma politica”.

În conditiile in care societatea comerciala Terma Serv nu mai are furnizor de gaze, din cauza datoriilor mari acumulate in iarna trecuta, toate incercarile autoritatilor locale de a incheia un nou contract cu o “companie de stat ce obtine mari profituri” s-au soldat cu esecuri.

“Acum, cand populatia Alexandriei are nevoie de caldura, se incearca discreditarea primarului doar pentru ca este de la un alt partid, PSD, in timp ce in tara edilii de la PD-L au fost ajutati in situatii similare”, a afirmat Victor Dragusin. El se arata surprins de faptul ca prefectul judetului Teleorman, Teodor Nitulescu, ministrul interimar al Economiei, “care este teleormanean”, Adriean Videanu, dar si deputati locali ai PD-L, desi au fost informati in scris despre aceasta situatie, nu au dorit sa sprijine rezolvarea unei probleme sociale deosebite. Primarul crede ca acordarea subventiei de 3,5 milioane de lei de la bugetul statului pentru compensarea pretului combustibilului ar fi putut conduce la inceperea alimentarii cu energie termica.

Terma Serv are datorii de Romgaz Medias de circa 7 milioane de lei, inclusiv penalizari, in conditiile in care populatia de la blocuri nu a achitat facturi restante de aproximativ 3,6 milioane de lei. Pentru inlocuirea schimbatoarelor de caldura din zece puncte termice si a magistralei de transport din zona IAICA, consiliul local are contractate doua credite-furnizor cu valori de un milion de euro si, respectiv, 20 milioane de lei, aceste investitii facand imposibila sustinerea financiara in mod singular a productiei de agent termic, a mai precizat primarul Alexandriei.

Contactat telefonic, deputatul PD-L Adrian Badulescu a declarat ca afirmatiile primarului municipiului Alexandria nu sunt corecte. În opinia sa, problema cea mai grava este ca societatea Terma Serv este ”administrata defectuos”, dovada si pierderile inregistrate in conditiile unui fond de salarii superior. Parlamentarul democrat-liberal, care reprezinta chiar zona Alexandria in Camera Deputatilor, a afirmat ca, prin Hotarare de Guvern, Consiliului Local Alexandria i s-au repartizat din bugetul statului, inca din 14 octombrie 2009, subventii de aproape 2,5 milioane de lei, din care doar o parte a fost virata, apoi, cu intarziere, la furnizorul de gaze unde inregistreaza datoriile Terma Serv. AGERPRES