Klaus Iohannis: “Sibiul va înregistra o mică creştere economică în 2011”

johannis_klaus_.jpgEconomia municipiului Sibiu va înregistra în 2011 o mică creştere, după ce o serie de firme din oraş au anunţat că îşi vor extinde activitatea din ianuarie, ceea ce va reduce şi mai mult rata şomajului, care, în cazul oraşului Sibiu este de sub 4 la sută, a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, primarul Klaus Iohannis.

“În cazul Sibiului este posibilă o creştere economică în 2011, prin revigorarea activităţii economice. Sunt o serie de firme care au planificat extinderi pentru anul care urmează. Se aşteaptă la o afacere mai bună. Nu va fi ceva senzaţional, va fi o mică creştere”, a explicat Iohannis.

Acesta îndeamnă la realism, precizând că “şomajul este foarte mic în oraşul Sibiu, fiind în continuare de sub 4 la sută”. Edilul şef al Sibiului consideră că nu doar extinderea unor agenţi economici va duce la creştere economică, ci şi extinderea suprafeţei administrative a municipiului Sibiu, prin includerea în Sibiu şi a teritoriilor satelor şi comunelor vecine. Iohannis apreciază că “nu există suficient curaj politic în prezent”, pentru extinderea municipiilor, ceea ce s-ar putea face doar printr-o lege.

“O înglobare a tuturor comunităţilor limitrofe Sibiului, în Sibiu, ar fi o mişcare bună pentru întreaga zonă şi pentru Sibiu. Acele comunităţi ar beneficia de aceleaşi condiţii de infrastructură ca şi cartierele sibiene. Zona ar avea de câştigat dacă Sibiul ar fi mai mare, ar fi mai atractiv economic”, a spus Iohannis. Primarul sibian a mai anunţat joi, că este posibil ca în Sibiu să apară un nou centru comercial, primul supermarket Lidl. AGERPRES