johannis_klaus_.jpgPrimarul Klaus Iohannis a declarat, pe 16 aprilie, ca „lucrarile la centura ocolitoare a Sibiului nu se vor opri din lipsa banilor, desi guvernul a luat 46 de milioane de lei din banii alocati centurii orasului si i-a dat pentru reabilitarea sectiunii Drobeta-Turnu Severin – Lugoj printr-o rectificare de buget”.

„Din cate mi-am dat seama, nu am toate datele, au ramas bani pentru centura, bani care ar cam acoperi ce se va lucra in acest an. In realitate nu cred ca va aparea vreo problema, daca banii ramasi in bugetul centurii exista si vor fi pusi la dispozitia constructorilor”, a spus primarul sibian.

Acesta s-a declarat dezamagit de parlamentarii sibieni ai PD-L si PSD, partide aflate la guvernare, care au declarat ca au aflat de la jurnalisti de rectificarea bugetara care afecteaza bugetul centurii ocolitoare a Sibiului. „Ar fi fost bine daca alesii sau numitii nostri sa ne fi informat sau macar sa se informeze. Mi se pare putin neobisnuit ca si parlamentarii puterii si numitii puterii sa dea in balbaiala, cand sunt intrebati de un proiect eminamente al Sibiului”, a spus Iohannis. Edilul sef al orasului spera ca lucrarile la centura ocolitoare a Sibiului sa fie finalizate peste doi ani.

Liderii locali ai PNL si PC sunt mai sceptici si sustin ca lucrarile la centura risca sa fie blocate. Singurul parlamentar sibian care a atras atentia asupra rectificarii bugetare care priveste in mod direct cel mai important proiect de infrastructura a Sibiului a fost presedintele interimar al PNL, deputatul Mircea Cazan, care a facut un apel la ceilalti parlamentari sa se uneasca, pentru a aduce un amendament actualei rectificari a bugetului. Presedintii PSD si PD-L Sibiu, deputatul Ioan Cindrea si, respectiv, senatorul Ion Ariton, nu au dorit sa comenteze decizia guvernului privind centura municipiului. Ion Ariton, care este si presedintele Comisiei pentru buget, a promis ca va discuta cu ministrul Transporturilor pe aceasta tema. Centura Sibiului a fost principala promisiune electorala a tuturor candidatilor, actuali parlamentari, indiferent de culoarea politica.