Klaus Iohannis: “Prefecturile ar trebui desfiinţate din forma în care există ele acum”

iohannis_klaus1.jpgPrim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis a declarat joi, în timpul unei conferinţe de presă, că “sunt o seamă de instituţii care trebuie desfiinţate din forma în care există” acum în România, printre care se numără şi prefecturile, care ar trebui şi ele restructurate în aşa fel încât să se păstreze doar acţiunea de control.

“Eu cred că sunt o seamă de instituţii care trebuie desfiinţate din forma în care există ele acum. Da (mă refer şi la prefecturi n.r.). Ar fi o idee bună să se reevalueze rolul prefecturilor în această ţară. (…) Nu le-aş desfiinţa cu totul, părerea mea privată, fiindcă trebuie să existe un control de legalitate şi în teritoriu şi această funcţie deocamdată nu văd că ar fi posibil de preluat de o altă entitate”, a explicat Iohannis.

El a refuzat, însă, să spună cum vede el reorganizarea prefecturilor, rezumându-se să declare că, “nu vrea să facă declaraţii incendiare pe tema prefecturilor”. “Eu cred că rolul lor trebuie mai bine definit”, a specificat Iohannis.

Prim-vicepreşedintele PNL a mai declarat şi că va discuta joi, cu conducerea organizaţiei judeţene a PNL Sibiu despre schimbarea prefectului Ovidiu Sitterli, fost membru PSD. După alegerea liderului judeţean al PSD, Ioan Cindrea, în funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Sibiu, Prefectura ar fi trebuit să fie condusă de un membru PNL, afirmă liberalii. AGERPRES