Klaus Iohannis: “Ordonanta este gresita in cazul alesilor”

johannis_klaus_.jpgPrimarul municipiului Sibiu, Klaus Iohannis, a declarat ca demnitarii alesi nu ar trebui sa faca obiectul ordonantei care interzice cumularea pensiei cu salariul.

“In cazul unui demnitar, ordonanta este gresita, fiindca demnitarii nu au un salariu, ci au o indemnizatie, ceea ce este cu totul altceva”, a precizat Iohannis. Acesta considera corecta ordonanta in cazul salariatilor pensionari, care urmeaza sa opteze astfel ori pentru pensie ori pentru salariu.

“In esenta, este un pas corect. Nu cred ca trebuie neaparat cumulat salariul cu pensia. Evident se poate interpreta pentru diferite domenii, trebuie gasite metode juste de a implica in munca pensionarii care sunt foarte bine calificati”, a spus Iohannis. Primarul sibian crede ca guvernul nu ar fi trebuit sa dea o ordonanta in acest sens, ci ar fi trebuit sa dea posibilitatea unei dezbateri mai largi. “Ar fi trebuit guvernul sa nu dea o ordonanta de urgenta pe aceasta tema, ci sa existe o dezbatere larga. Sa se rezolve in decurs de un an sau doi. Este o problema veche in sistemul bugetar romanesc si niciodata nu a fost transata. Acum va fi transata partial”, crede Iohannis.