Consiliul Judeţean Timiș a semnat un contract în valoare de 142 milioane de euro pentru dezvoltarea infrastructurii velo, cu finanţare din PNRR, Timişul rămânând, în continuare, singurul judeţ din ţară care lucrează la o strategie de cicloturism şi unicul care are deja o pistă transfrontalieră construită.

Preşedintele CJ Timiş, Alin Nica, a declarat că anul trecut, administraţia timişeană, ca lider de proiect alături de 126 de UAT-uri, consilii judeţene, municipii, oraşe şi comune din judeţele din vestul ţării, a mobilizat o echipă multidisciplinară din cadrul instituţiei pentru accesarea fondurilor europene destinate amenajării de piste de biciclete. S-a obţinut astfel sprijin financiar pentru cel mai mare proiect finanţat din PNRR pentru autorităţi locale în vederea dezvoltării infrastructurii velo.

„Realizarea de piste de biciclete a fost o prioritate a mandatului meu şi iată că promisiunile au devenit realitate. Este o iniţiativă complexă şi reprezintă cea mai importantă investiţie în infrastructura velo din istoria celor patru judeţe şi cea mai mare din ţara noastră”, a afirmat Alin Nica.

Valoarea contractului semnat astăzi este de 142 milioane de euro, urmând să fie amenajate pe bani europeni piste de biciclete pe o distanţă de 1.729 de kilometri în toate cele patru judeţe implicate: Timiş, Arad, Caraş-Severin şi Hunedoara.

Calculată la un cost mediu estimat de 82,5 mii de euro pentru fiecare kilometru de pistă de biciclete, suma alocată Timişului se ridică la aproximativ 40 de milioane de euro. AGERPRES