Judeţul Suceava va fi promovat la târgurile de turism din Viena şi Madrid

Judeţul Suceava va fi promovat la târgurile de turism din Viena şi Madrid, o hotărâre în acest sens urmând să fie votată în proxima şedinţă a deliberativului judeţean. Este vorba despre Târgul Internaţional de Turism Ferien Messe de la Viena din perioada 10 – 13 ianuarie 2019, precum şi de Târgul Internaţional de Turism FITUR de la Madrid ce se va desfăşura între 23 şi 27 ianuarie.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, iniţiator al proiectului, arată în expunerea de motive că promovarea potenţialului turistic al judeţului la evenimentele de profil, desfăşurate în ţară şi în străinătate, şi organizarea diverselor evenimente cu caracter turistic pe plan local, regional şi naţional au contribuit în mare măsură la creşterea numărului de turişti români şi străini în zonă.

De asemenea, târgurile de turism sunt ocazii de evidenţiere şi de promovare a potenţialului turistic natural şi antropic al judeţului, a tradiţiilor, obiceiurilor, valorilor culturale şi obiectivelor turistice ale regiunii, fiind demersuri ce duc la îmbunătăţirea imaginii judeţului Suceava pe piaţa interna şi internaţională.

“Având în vedere că din numărul total de turişti străini care vizitează anual judeţul Suceava, pe primele locuri se regăsesc turiştii vorbitori de limba germană, austrieci şi germani, consider importantă participarea judeţului Suceava la această manifestare. Prin participarea la Târgul Internaţional de Turism FITUR Madrid, ne propunem abordarea de noi pieţe turistice în cadrul cărora se manifestă deja un interes crescut pentru destinaţia turistică Bucovina, Spania aflându-se pe primul loc în rândul ţărilor emiţătoare de turişti în anul 2017, conform datelor furnizate de Direcţia Judeţeană de Statistică Suceava, cu peste 7.750 de turişti care au vizitat judeţul Suceava”, se arată în expunerea de motive.

Potrivit lui Flutur, promovarea judeţului Suceava în cadrul acestor evenimente se va face prin intermediul materialelor de informare şi promovare turistică realizate de CJ Suceava, dar şi prin intermediul ofertelor turistice propuse de operatorii economici şi de asociaţiile profesionale de turism din judeţ. Cheltuielile aferente organizării în condiţii corespunzătoare a acestor acţiuni, în sumă totală de 54.264 lei, vor fi suportate din bugetul propriu al CJ Suceava. AGERPRES