Judeţul Iaşi va avea o expoziţie proprie la Expoziţia Universală EXPO Milano 2015

Pe 27 martie a avut loc o nouă şedinţă ordinară a Consiliului Judeţean Iaşi. În urma acesteia au fost aprobate mai multe proiecte de hotărâre, pe lista acestora numărându-se Planul de analiză şi acoperire a riscurilor identificate la nivelul Judeţului Iaşi pentru anul 2015, Raportul de analiză a capacităţii de apărare împotriva incendiilor pentru anul 2014 şi stabilirea măsurilor de optimizare a acesteia, dezvoltarea bazei de infrastructură a Consiliului Judeţean în ceea ce priveşte serviciile sociale, îmbunătăţirea considerabilă a situaţiei din căminele de copii şi centrele medico-sociale, precum şi alocarea de fonduri pentru mai multe proiecte culturale.

Cel mai important proiect de pe ordinea de zi este cel prin care Judeţul Iaşi va participa la Expoziţia Universală EXPO Milano 2015 (Italia), Iaşul fiind singurul judeţ din România (anunţat până acum) care va avea o expoziţie proprie în cadrul evenimentului. Vor fi organizate şi 5 conferinţe tematice, atât în cadrul Expoziţiei, cât şi în oraşul Milano, pe cele mai importante domenii ale Iaşului: Dezvoltare academică, cercetare şi inovare, Tehnologia informaţiilor şi comunicaţiilor (IT&C), Medicină şi farmaceutică, Agricultură şi Industrie şi logistică.

“Judeţul Iaşi va fi singurul judeţ din România care va avea o expoziţie proprie alături de 5 conferinţe tematice cu ocazia Expoziţiei Universale de la Milano. În urma unui acord pe care îl avem cu Guvernul României, Judeţul Iaşi va ocupa întregul pavilion al României cu expoziţia sa în perioada 2-5 iulie. Pe această cale invit toate companiile din Judeţul Iaşi, dar şi din restul judeţelor din Moldova, de a fi prezente alături de noi, de a expune ce fac mai bun, mai preţios, în faţa întregii lumi. Acolo vor expune toate ţările şi vor fi zeci de milioane de vizitatori. De asemenea, vom invita alături de noi toate companiile italiene care sunt în Iaşi şi toţi partenerii lor din Italia, pentru a vizita expoziţia Iaşului, producţia şi evenimentele noastre”, a declarat Cristian Adomniței, Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi.
Acesta a adăugat că a propus Guvernului ca Filarmonica „Moldova” Iaşi şi Corul academic „Gavriil Musicescu” să cânte la pavilionul României, cu ocazia zilei României în cadrul Expoziţiei Universale, aleasă a fi 29 iulie.