Judetul Iasi va avea nevoie de un nou subprefect

Subprefectul de Iasi, Tudor Leonte, asteapta publicarea in Monitorul Oficial a deciziei Guvernului privind fundamentarea deciziei de incetare a raportului de munca, respectiv, pensionarea sa.
Declaratia a fost facuta dupa ce Guvernul a decis in prima sedinta incetarea raporturilor de serviciu in cazul subprefectului Tudor Leonte, ca urmare a implinirii varstei de pensionare.

Tudor Leonte afirma ca, desi are 64 de ani, nu stia ca va fi pensionat intrucat nu indeplineste stagiul minim de cotizare. El sustine ca este functionar public de sase ani, iar potrivit unei Hotarari de Guvern privind inaltii functionari publici stagiul minim de cotizare pentru a primi pensie este de 10 ani. “Am atins o varsta standard de pensionare la 55 de ani, iar urmatoarea etapa e la 65 de ani, ori eu am 64. Nu am stiut nimic, doar ca au mai fost unele discutii, dar nu am fost anuntat oficial. Astept sa primesc documentele oficiale sa vad motivatia. Daca imi dau pensia, nu contest decizia Guvernului. Daca nu, o contest”, a declarat Tudor Leonte.

In aceeasi sedinta, Executivul a decis numirea in functia de subprefect a lui Vasile Etcu, care a castigat concursul organizat de Agentia Nationala a Functionarilor Publici dupa ce predecesorul sau Florin Ungureanu s-a sinucis la sfarsitul anului trecut. Potrivit legislatiei, pentru noul post vacant de subprefect va fi organizat un nou concurs.

Tudor Leonte a fost secretarul general al Prefecturii din 2001. Ulterior, odata cu schimbarea legislatiei, functia de secretar general s-a transformat, Tudor Leonte devenind astfel cel de-al doilea subprefect al judetului. Din 1998 si pana in 2001 a fost avocat la Baroul Iasi, iar din 1969 si pana 1998 a fost ofiter de politie in cadrul Ministerului de Interne – Inspectoratului General al Politiei.