molot_mircea1.jpgJudeţul Hunedoara se situează pe locul al doilea, în ţară, în ceea ce priveşte accesarea fondurilor europene nerambursabile, valoarea sumelor atrase prin diferite proiecte totalizând 540,29 milioane de lei, din 2007 până în prezent.

„Judeţul Hunedoara se află pe primul loc în Regiunea Vest şi pe locul al doilea, la nivel naţional, în ceea ce priveşte atragerea fondurilor europene. Proiectele cu fonduri europene au fost cele care ne-au salvat investiţiile”, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Mircea Ioan Moloţ.

Potrivit acestuia, judeţul Hunedoara ar fi putut atrage mai multe fonduri, dacă în acest proiect s-ar fi implicat mult mai mult întreprinderile mici şi mijlocii, în paralel cu sprijinirea acestora de către administraţiile locale. O dezvoltare a IMM-urilor ar putea duce la o creştere cu circa 33.000 a locurilor de muncă, a fost de părere Moloţ.

„În judeţul Hunedoara sunt 9.300 de firme, dintre care 8.000 sunt eligibile, active, pentru dezvoltarea unor proiecte. Dacă numai jumătate dintre aceste firme ar putea accesa proiecte finanţate din fonduri europene, atunci s-ar putea crea aproximativ 33.000 de locuri de muncă”, a estimat preşedintele CJ Hunedoara.

În opinia sa, IMM-urile trebuie informate în ceea ce priveşte posibilităţile de finanţare şi axele de eligibilitate spre care se pot orienta în conceperea de noi proiecte. AGERPRES