Judeţul Caraş-Severin are un nou prefect

sabo_ioan.jpgNoul prefect al judeţului Caraş-Severin este, începând de joi, Ioan Sabo, după ce Guvernul a decis încetarea exercitării, cu caracter temporar, a funcţiei de prefect de către Octavian Ţunea.

“Decizia prin care am fost numit prefect a fost o reală surpriză şi pentru mine. În ultimii 15 ani am lucrat la Direcţia de Finanţe Publice, unde am avut numeroase provocări, însă aceasta este cea mai mare provocare. Judeţul Caraş-Severin dispune de o serie de resurse neexploatate încă. Instituţia Prefectului va fi un real sprijin şi vă garantez că va aplica legea şi va avea o bună colaborare cu administraţiile publice locale”, a declarat, la învestire, prefectul Sabo.

Noul reprezentant al Guvernului în teritoriu este doctor în economie, în specialitatea control financiar, iar până în prezent a ocupat funcţia publică de şef al Serviciului de Inspecţie fiscală persoane juridice Reşiţa din cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Caraş-Severin.

La rândul său, fostul prefect Octavian Ţunea a vorbit despre perioada grea pe care a traversat-o în timpul mandatului său, respectiv tăieri de salarii, restructurări, restricţii bugetare. “Regretul meu este că schimbarea a avut loc chiar în Săptămâna Mare. Le mulţumesc tuturor colaboratorilor mei şi precizez că mi-am păstrat neutralitatea şi nu am vrut decât să respect legea”, a precizat Octavian Ţunea.

Jurământul a fost depus, într-un cadru festiv, în prezenţa secretarului de stat în MAI Mihai Capră. Acesta a reamintit că principala sarcină a noului prefect o reprezintă organizarea alegerilor.

“Prefectul este garantul aplicării legii, iar principala sarcină o reprezintă organizarea alegerilor locale, o sarcină dificilă pentru orice prefect, în special aici, în Caraş-Severin. Sper ca noul prefect să nu se remarce prin calitatea de preşedinte al Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă. Sper, de asemenea, să avem un an liniştit”, a subliniat secretarul de stat Mihai Capră. AGERPRES