Judeţul Buzău a depus proiecte europene în valoare de 3 miliarde euro, declară preşedintele CJ

mocanu victor.jpgÎn judeţul Buzău au fost depuse aproape 300 de proiecte în valoare de 3 miliarde de euro, cu care s-ar acoperi circa 10% din fondurile europene alocate României, a declarat joi, pentru Agerpres, preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Victor Mocanu.


“Avem proiecte cu care acoperim 10% din fondurile europene alocate României, valoarea proiectelor pe care le avem depuse este trei miliarde de euro”, a spus Victor Mocanu.

El şi-a declarat nemulţumirea pentru că Guvernul nu alocă bani pentru administraţiile locale şi “ţine aceste fonduri europene la nivelul ministerelor”, această atitudine fiind o “mare greşeală care se produce în momentul de faţă”. “Numai Ministerul Transporturilor a reţinut o sumă imensă de bani din această alocare şi nu este în stare să demareze un număr suficient mare de proiecte”, a subliniat preşedintele Consiliului Judeţean Buzău. Pe de altă parte, Victor Mocanu s-a declarat totuşi mulţumit de sumele atrase de CJ în 2010, circa 44 de milioane de euro, alte 10 proiecte în valoare de peste 100 de milioane de euro fiind în diferite stadii de derulare. AGERPRES