tarle_radu_.jpgPresedintele Consiliului Judetean Bihor, Radu Tirle, a declarat ca intentioneaza sa faca demersuri in perioada 2-11 februarie, cand va participa la Micul Dejun cu presedintele american, sa infrateasca judetul Bihor cu un stat din SUA.

Potrivit acestuia, Micul Dejun cu Barak Obama va avea loc pe 5 februarie.

„Va fi o manifestare unica in felul ei. Cu acest prilej, vreau sa infratesc judetul Bihor cu cel putin un stat. Avem cateva contacte foarte bune cu mai multe state, dar ramane sa vedem care vor fi finalizate. De aici, schimburi de experienta, infratiri de orase, de institutii si o colaborare in toate domeniile”, a spus presedintele CJ.

Dupa intalnirile de la Washington programate la Departamentul de Stat, Congres, Senat, Radu Tirle se va deplasa in Atlanta, la Chicago pentru a stabili relatii cu institutii americane, dar si pentru a se intalni cu comunitatea romaneasca de acolo. La Micul Dejun cu presedintele Americii vor mai participa alaturi de Radu Tirle senatorul liberal Cornel Popa si Episcopul ortodox Sofronie Drincec, iar din tara primarul municipiului Sibiu, Klaus Johannis. Invitatie a primit, spune presedintele CJ, si episcopul reformat de pe langa Piatra Craiului, europarlamentarul Laszlo Tokes. R

evenit in tara dupa Micul Dejun, presedintele CJ Bihor va organiza, probabil in primavara, o alta deplasare in SUA pentru un grup de 12 medici oradeni, in schimb de experienta. In ultimii patru ani, Radu Tirle, membru marcant al Bisericii Evanghelice, a organizat mai multe asemenea excursii peste ocean de care au beneficiat aproximativ 400 de oficiali romani, pe cheltuiala americana. „Pentru mine apartenenta la Biserica Evanghelica, o miscare mondiala, este un mare castig. Faptul ca sunt evanghelic imi deschide usi pe care altfel nu le pot deschide institutional. Este o vorba: daca vii ca politician, vii si pleci, daca vii insa ca prieten, vii si pleci, dar prietenii lucreaza la proiectele tale. Eu am prieteni si intre democrati si intre republicani. Cand ma duc la Washington am atatea contacte incat nu reusesc sa ma intalnesc cu toti. In 2005, intr-o singura zi, m-am intalnit cu 23 de senatori americani. De ce? Pentru ca sunt evanghelic si am convins ca ma intereseaza modernizarea institutiilor, reformele din aceste institutii si ca vreau sa ajut oamenii”, a declarat presedintele CJ.