Judeţul Arad este pe primul loc la realizarea Recensământului General Agricol

Judeţul Arad se află pe primul loc pe ţară în ceea ce priveşte ritmul de colectare a datelor statistice în teren după şase zile de la data demarării Recensământului General Agricol, a declarat joi prefectul Laurenţiu Călin Bibarţ.

‘Din informaţiile operative centralizate la Institutul Naţional de Statistică, rezultă că judeţul Arad se numără printre cele 18 judeţe în care înregistrarea datelor statistice a fost superioară mediei calculate la nivel naţional, având 15,51% chestionare completate, fiind urmat de judeţele Dolj cu 13,61%, Vaslui cu 12,84%, Braşov cu 10,68%, Brăila cu 10,42%, Mehedinţi cu 10,13%, judeţele ‘codaşe’ fiind Sibiu cu 6,08%, Satu Mare cu 6,52% şi Timiş cu 6,52 %’, a precizat prefectul Bibarţ.

Potrivit sursei citate, la nivelul judeţului Arad, printre localităţile fruntaşe la chestionare completate se numără Dorobanţi cu 27,83%, vârfurile cu 27,67%, Bocsig cu 26,77%, Păuliş cu 26,95%, Ineu cu 23,62%, Socodor cu 23,20%, Sintea Mare cu 20,43 %.


‘Până în momentul de faţă ne aflăm în grafic cu derularea Recensământului General Agricol. Am atras atenţia tuturor primarilor şi secretarilor de primării să ia în serios această acţiune de amploare şi recensământul agricol să constituie o prioritate în această perioadă’, a mai adăugat prefectul Călin Bibarţ. Potrivit informaţiilor operative centralizate la Institutul Naţional de Statistică asupra ritmului de colectare a datelor statistice în teren la Recensământul General Agricol, în cele şase zile de la demararea activităţilor recenzorilor s-au completat 8,35% din chestionarele statistice estimate a fi înregistrate. AGERPRES