Judeţele Botoşani şi Iaşi şi-au stabilit limita teritorială

Un litigiu privind o suprafaţă de 25 de hectare de teren disputată atât de comuna Răuseni din judeţul Botoşani, cât şi de comuna Şipote din judeţul Botoşani a fost stins, vineri, în urma unor negocieri între subprefecţii celor două judeţe.

Cei doi subprefecţi s-au întâlnit cu specialişti în cadastru, dar şi cu primarii comunelor, pentru a discuta asupra limitelor administrativ-teritoriale. În urma discuţiilor şi analizei documentelor, autorităţile din cele două judeţe au convenit că suprafaţa de teren în litigiu, deţinută, de altfel, de locuitorii din comuna Răuseni, revine judeţului Botoşani.

“Comisia de mediere a stins astăzi (n.r.- vineri) litigiul cu privire la limitele administrativ-teritoriale ale judeţelor Botoşani şi Iaşi. Colegii de la Iaşi au semnat, alături de noi, procesul verbal prin care se cade de comun acord asupra delimitărilor. E foarte bine că nu mai trebuie să apelăm la decizia instanţelor judecătoreşti şi economisim astfel timp şi alte resurse”, a declarat subprefectul de Botoşani, Sebastian Tocariu.

Conform unor prevederi legale noi, instituţiile prefectului din întreaga ţară trebuie să se implice în delimitarea foarte clară a tuturor limitelor unităţilor administrativ-teritoriale. În cazul judeţului Botoşani au rămas ca obiect al medierii două limite teritoriale cu judeţul Suceava, discuţiile în acest sens urmând să se reia la sfârşitul lunii octombrie. AGERPRES