santier_blocuri1.jpgAutorităţile locale din România au deschis peste 3.000 de şantiere care privesc, în principal, investiţiile în apă, canal şi baze sportive, însă nu au alocat fonduri şi pentru închiderea acestor şantiere, a declarat, joi, într-o conferinţă pe tema sectorului construcţiilor, Iulian Matache, secretar de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

„Anul acesta ne propunem, în principal, să nu mai începem investiţii noi ci să le finalizăm pe cele existente. După cum ştiţi sunt peste 3.000 de şantiere în România deschise de autorităţile locale şi care privesc, în principal, investiţiile în apă, canal, baze sportive, şantiere care, din păcate, au fost deschise de-a lungul timpului şi nu au fost alocate fonduri pentru a se închide. Ceea ce am făcut noi a fost să acceptăm o realitate, respectiv dacă începi alte şantiere într-o astfel de perioadă în timp ce unele începute cu ani în urmă trenează nu o să avem niciodată nicio finalitate”, a spus Matache.

Potrivit acestuia, ministerul îşi doreşte finanţarea şantierelor deschise şi apoi abordarea celorlalte noi. „Dorim, de asemenea, să se înceapă să se vadă rezultatele concrete ale acestor investiţii, respectiv acestea să funcţioneze, nu să rămână şantiere deschise”, a mai spus oficialul MDRAP. AGERPRES