Drumurile de pământ sunt pe cale de dispariţie în judeţul Neamţ, odată cu modernizarea şi reabilitarea unor căi rutiere prin Programul Naţional „Anghel Saligny”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene.

Investiţiile care vor fi realizate în 11 comune din judeţ se cifrează la peste 140 milioane lei.

Modernizarea şi reabilitarea căilor de circulaţie prinse în Programul „Anghel Saligny” înseamnă realizarea fundaţiei, refacerea podeţelor, a drumurilor laterale, realizarea de şanţuri betonate, rigole de scurgere şi o structură rutieră formată din trei straturi de asfalt. La final, fiecare sector de drum modernizat va avea semnalizare rutieră, pentru a se desfăşura circulaţia în condiţii de totală siguranţă”, a declarat preşedintele CJ Neamţ, Ionel Arsene.

Comunele în care vor fi executate lucrările sunt Drăgăneşti, Timişeşti, Bârgăoani, Români, Făurei, Valea Ursului, Oniceni, Tupilaţi, Dămuc, Ion Creangă şi Gâdinţi.

În paralel cu aceste lucrări, CJ Neamţ continuă modernizarea drumurilor cu finanţări prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală 2, cu fonduri europene şi fonduri locale. AGERPRES