Presedintele Consiliului Judetean Alba, Ion Dumitrel, a anuntat ca intentioneaza, in premiera pentru tara noastra, sa retraga institutia pe care o conduce din Uniunea Nationala a Consiliilor Judetene din Romania (UNCJR) pe motiv ca aceasta asociatie nu are o utilitate reala.
Pe langa faptul ca nici una dintre propunerile lansate de consiliile judetene din tara in scopul sprijinirii activitatii lor prin intermediul UNCJR nu au fost pana acum luate in seama de autoritatile centrale si deci nu si-au gasit nici o finalitate, fiecare institutie judeteana din Romania este nevoita sa plateasca o cotizatie anuala considerabila in contul Asociatiei, respectiv vreo 300 milioane lei vechi.
Ion Dumitrel spune ca nu aduce acuze conducerii UNCJR, ci celor care nu iau in seama UNCJR. „Aceasta Asociatie nu aduce nici un profit Consiliului Judetean Alba, este inutila”, a precizat presedintele Ion Dumitrel, potrivit caruia singurul avantaj pe care CJ Alba il are de pe urma Asociatiei este acela ca aceasta plateste salariul singurului angajat al Biroului Ansam