Ioan Zaharia (PD-L), fost prefect al judetului Vaslui in perioada 2005-2007, a fost instalat pe 28 februarie in functia de subprefect, in prezenta sefului Directiei Generale pentru Relatia cu prefecturile din Ministerul Administratiei si Internelor, Constantin Mihart.

Ioan Zaharia l-a inlocuit pe Vasile Cupsan Catalin, fost secretar general al Prefecturii Vaslui si fost subprefect al judetului, numit saptamana trecuta, printr-o hotarare a Executivului, inspector guvernamental.

„Sunt foarte bucuros pentru aceasta functie obtinuta si sper ca din noua calitate sa continui proiectele demarate ca prefect al judetului. Ma refer, in mod special, la continuarea reformei in administratia publica locala. Voi avea cu toate institutiile o colaborare sub semnul corectitudinii si al respectarii legalitatii”, a declarat Ioan Zaharia.

La randul sau, presedintele Consiliului Judetean Vaslui, Vasile Mihalachi, l-a felicitat pe noul subprefect si si-a exprimat speranta ca intre cele doua institutii va exista o buna colaborare. „Sunt convins ca experienta lui Ioan Zaharia va aduce o imbunatatire a activitatii din Prefectura Vaslui si a relatiilor dintre cele doua institutii. De-a lungul timpului au existat anumite disensiuni intre CJ si Prefectura, dar sper sa avem acum o relatie colegiala. Trebuie sa primeze respectul fata de lege, si nu principiile personale ale fiecaruia. Au fost anumite persoane care au intretinut relatii mai tensionate intre cele doua institutii, dar acum persoanele sunt altele iar institutiile au mai bine definite prin legislatie atributiile” – a afirmat presedintele CJ Vaslui.

Ioan Zaharia, actualmente membru PD-L, a fost membru al PNL, dar a parasit formatiunea liberala dupa ce a fost numit prefect. In 2007 a devenit inspector guvernamental, functie din care a demisionat in anul 2008, odata cu candidatura la functia de deputat din partea PD-L, in colegiul Vaslui pentru Camera Deputatilor.