Ioan Cindrea: “Este o aplicare abuzivă a legii şi am dreptul să atac în instanţă Ordinul privind încetarea mandatului de preşedinte al CJ”

cindrea_ioan2.jpgLiderul Organizaţiei Judeţene a PSD Sibiu, Ioan Cindrea, consideră că s-a aplicat greşit legea atunci când a fost demis din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Sibiu, motiv pentru care ar putea ataca în instanţă Ordinul Prefecturii emis în acest sens.

“Consider că este o aplicare greşită a legii pentru că, în conformitate cu Statutul aleşilor locali, mandatul preşedintelui Consiliului Judeţean încetează numai în cazul unei pedepse privative de libertate (potrivit art. 15 alin. 2, lit. e din Legea nr. 393/ 2004). Realitatea este cât se poate de clară, iar sentinţa primită nu este cu privare de libertate. În acelaşi timp, nu mi-a fost interzis dreptul de a ocupa funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Sibiu şi nici dreptul de a alege şi de a fi ales în viitor. Din acest motiv consider că este o aplicare abuzivă a legii şi am dreptul legal să atac în instanţă Ordinul Prefectului prin care s-a dispus încetarea înainte de termen a mandatului de preşedinte al Consiliului Judeţean Sibiu”, se arată într-un comunicat remis de către Ioan Cindrea.

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Sibiu califică demiterea sa, drept “o situaţie fără precedent prin care au fost călcaţi în picioare şi desconsideraţi cei peste 70.000 de locuitori ai judeţului Sibiu care mi-au acordat încrederea şi votul lor în 2012.” “Întreaga opinie publică sibiană a asistat cu stupoare la un amestec brutal şi nedemocratic al unor reprezentanţi ai puterii legislative în probleme care revin Guvernului şi reprezentantului acestuia în teritoriu. Este trist şi revoltător că la 26 de ani de la Revoluţie unii nu înţeleg ce înseamnă separarea puterilor într-un stat democratic.Consider că, mai presus de orice, rămân lucrurile concrete realizate în acest mandat şi doresc să mulţumesc tuturor colaboratorilor, cetăţenilor judeţului Sibiu şi consilierilor judeţeni care au susţinut proiectele pe care le-am iniţiat în toţi aceşti 4 ani”, mai spune Ioan Cindrea, în comunicatul de presă.

Viitorul preşedinte interimar al Consiliului Judeţean Sibiu va fi ales joi, prin vot secret, de către consilierii judeţeni, surse liberale că actualul vicepreşedinte Constantin Şovăială va prelua conducerea instituţiei.

Până joi, conducerea CJ Sibiu este asigurată de către cei doi vicepreşedinţi liberali, Marcel Luca şi Constantin Şovăială, a anunţat Ioana Căpăţână, purtătoarea de cuvânt a instituţiei.
“Până la şedinţa extraordinară de Consiliu Judeţean, care va avea loc joi, 10 martie 2016, ora 15, conducerea Consiliului Judeţean Sibiu este asigurată de către cei doi vicepreşedinţi, Marcel Luca şi Constantin Şovăială. În cadrul şedinţei de joi, 10 martie, consilierii judeţeni vor desemna, prin vot secret, unul din cei doi vicepreşedinţi care să preia atribuţiile de preşedinte al Consiliului Judeţean”, a precizat Ioana Căpăţână.

Viitorul preşedinte al CJ Sibiu, până la alegerile locale va fi actualul vicepreşedinte al instituţiei, liberalul Constantin Şovăială, au precizat mai multe surse liberale. Cei nouă consilieri judeţeni ai Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR) vor susţine PNL pentru desemnarea unui nou preşedinte al Consiliului Judeţean din rândul celor doi vicepreşedinţi liberali, a declarat Martin Bottesch, liderul organizaţiei judeţene a FDGR.

Ioan Cindrea a fost schimbat luni din funcţie printr-un ordin semnat de subprefectul Anca Livia Şandru, căreia i-au fost delegate atribuţiile prefectului Ioan Ovidiu Sitterli, demisionar încă de vineri. Ioan Cindrea a fost condamnat printr-o decizie definitivă, în septembrie 2015, de către judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie la un an de închisoare cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese, el fiind acuzat că şi-a angajat ilegal soţia la biroul său parlamentar în perioada cât a fost deputat. AGERPRES