Ioan Cindrea consideră “brandul de Sibiu” drept principalul avantaj pentru ca municipiul să fie capitală de regiune

cindrea_ioan1.jpgPreşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Ioan Cindrea, lider al organizaţiei judeţene a PSD, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că nu se va lupta cu viceliderul PSD, ministrul Constantin Niţă decât în argumente, în “bătălia” de stabilire a capitalelor regionale, Cindrea invocând ca principal argument în favoarea Sibiului, chiar numele acestui oraş, devenit un brand puternic.

“Cel mai important argument este brandul. Numele de Sibiu. El aduce dezvoltare. Denumirea unei regiuni trebuie să fie percepută pozitiv. Brandul de Sibiu este un brand bun, care atrage capital şi care garantează dezvoltarea. (…) Nu ne luptăm decât cu argumente. Guvernul, premierul, vicepremierul nu va lucra fără argumente. Decizia va fi cu argumente”, a spus Cindrea.

Acesta a promis că peste două săptămâni va face publice argumentele ştiinţifice cu care Sibiul doreşte să se impună ca viitoare capitală regională.

“Cea mai bună variantă. O regiune cu capitala la Sibiu. La universitate în două săptămâni vom avea o întâlnire, cu argumente, de ce capitala la Sibiu”, a adăugat preşedintele CJ. Potrivit liderului judeţean al PSD, “orice variantă este posibilă, inclusiv regiune mare, inclusiv regiune mică, inclusiv actualele regiuni”.
Adversari politici înainte de ultimele alegeri, preşedintele CJ Sibiu şi primarul municipiului Sibiu, prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, militează amândoi pentru ca Sibiul să ajungă capitală regională.

Spre deosebire de Cindrea, Iohannis l-a criticat pe vicepremierul Dragnea în privinţa regionalizării. “Domnul Dragnea a comandat un studiu. Şi a venit cu rezultatele studiului, ceea ce mi s-a părut un lucru bun, să prezinte rezultatele studiului. S-a grăbit un pic când a afirmat că cel mai bine e aşa, cu opt regiuni, fiindcă această chestiune nu a fost, după părerea noastră, suficient de bine studiată. Poate e cea mai bună variantă, dar poate că nu”, a spus joi Iohannis.

Acesta l-a criticat pe ministrul Dragnea şi în privinţa descentralizării propuse în regionalizare. Potrivit prim-vicepreşedintelui PNL, regionalizarea propusă de ministrul Dragnea nu asigură suficientă autonomie, regiunilor, ci întăreşte puterea la Bucureşti. AGERPRES