Primăria oraşului Baia de Aramă a finalizat lucrările la reţeaua de canalizare amplasată în perimetrul viitoarei pârtii de schi care se va amenaja pe versantul de nord al Dealului Mare, a declarat primarul Rafael Dunărinţu.
Potrivit sursei citate, au fost terminate şi investiţiile la drumul de acces care va face legătura între centrul localităţii şi complexul turistic situat la o altitudine de aproximativ 400 metri, unde sunt proiectate să se execute două pârtii de schi, patinoarul şi un centru SPA.
”Până acum, din surse proprii, am cheltuit cu cele două obiective turistice realizate în jur de 2,1 milioane lei. De asemenea, am cheltuit 2,9 milioane lei cu aducţiunea apei potabile în zona pârtiilor de ski„, a precizat Dunărinţu.
El a mai arătat că iniţial proiectul, în valoare de 2,5 milioane euro, a fost semnat la sfârşitul anului 2013 cu Ministerul Dezvoltării, dar investiţiile la pârtiile de schi de iarnă şi, respectiv, artificială nu au început din cauza lipsei surselor de finanţare.
”Conform documentaţiilor tehnice, proiectul prevede construirea unei pârtii artificiale pe o suprafaţă de 2.795 metri pătraţi cu trei linii de coborâre (începători, mediu avansaţi şi avansaţi), zonă de start, bandă transportoare, imobil pârtie artificială cu regim de înălţime în care vor funcţiona toate serviciile, piscină pe două nivele, cu cascadă între ele, pârtie de zăpadă în lungime de 625 metri dotată cu instalaţie teleschi, instalaţie de nocturnă, plase de protecţie pentru schiori şi echipamente aferente, precum şi un patinoar pe o suprafaţă de 300 metri pătraţi dotat cu instalaţie de nocturnă”, a explicat Dunărinţu.
Primarul oraşului Baia de Aramă a mai spus că, actualmente, administraţia locală a contractat o firmă italiană care va executa un nou studiu de fezabilitate pentru proiectul de amenajare a pârtiilor de ski şi a celorlalte obiective, întrucât, pentru atragerea a cât mai mulţi turişti în zona montană a judeţului Mehedinţi este nevoie de extinderea capacităţilor obiectivelor menţionate.
”Proiectul în cauză va primi finanţare de la Ministerul Dezvoltării. Până atunci, iată, noi, de la bugetul local am investit bani pentru asigurarea utilităţile necesare pentru implementarea sa cu fonduri europene”, a adăugat Rafael Dunărinţu. AGERPRES