Investiţii în redeschiderea vechiului ştrand şi un nou complex sportiv, anunţate de municipalitatea Baia Mare

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a declarat că au fost obţinute fonduri pentru reconstrucţia Ştrandului Tineretului, închis în urmă cu peste 25 de ani, dar şi construcţia unui nou complex sportiv în zona vestică a oraşului.

Avem un ştrand care satisface în primul rând memoria colectivă a municipiului Baia Mare, iar din punctul meu de vedere, astăzi, dacă ar fi să ne extragem din zona emoţională, zona amintirilor şi să gândim într-un mod coerent, pentru dezvoltare, nu cred că aş marşa pe investirea unor sume de bani în reînfiinţarea unui ştrand în aceea zonă. Este o vulnerabilitate majoră din prisma circulaţiei auto, a capacităţii de dezvoltare şi mobiliare a unei asemenea zone Aqua, dar o să facem acolo începând din acest an punerea în operă a proiectului tehnic, vom realiza o investiţie rezonabilă ca şi dimensiuni, să nu aibă un impact major asupra urbanismului, pentru dezvoltarea unui centru Aqua care va fi mai mult decât un ştrand“, a declarat Cătălin Cherecheş.

Acesta a mai menţionat că administraţia locală are deja un lucru un nou proiect pentru amplasarea unui complex sportiv în zona vestică a municipiului Baia Mare, investiţie estimată la peste 16 milioane euro, complex care ar putea fi demarat cu susţinerea Companiei Naţionale de Investiţii.

“În noua zonă vom gândi un alt proiect sportiv şi de agrement al municipiului Baia Mare, cu relevanţă economică majoră. Putem să vorbim despre sport, putem să vorbim despre performanţă, despre orice dacă nu ne raportăm şi la anumite valori cu caracter economic. Dacă faci o investiţie, investiţia respectivă într-o manieră rapidă sau mai puţin rapidă trebuie să fie recuperată, iar investiţiile de acest gen trebuie să fie relevante pentru comunităţi mai largi, şi nu doar pentru comunitatea băimăreană. (…) Scopul este sport, agrement, relaxare, bună dispoziţie, respectiv câştigarea de bani pentru o comunitate care investeşte în astfel de structuri”, a spus Cătălin Cherecheş.

Primarul municipiului Baia Mare a mai menţionat că noul complex sportiv va deţine o infrastructură completă, specifică unui oraş sportiv, inclusiv acces direct dintr-o gară care va fi construită special pentru accesul în zonă. AGERPRES