Continuarea unor proiecte de peste 350.000.000 lei pentru reabilitarea şi modernizarea drumurilor judeţene, finanţarea de la bugetul judeţului cu o sumă ce depăşeşte a unor alte proiecte de modernizare a infrastructurii rutiere, dar şi continuarea unor investiţii de peste 145.000.000 lei vizând, în principal, Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, se numără printre priorităţile din 2020 ale Consiliului Judeţean Sălaj.

În cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj, Tiberiu Marc, a prezentat principalele aspecte ale anului 2020 în materie de investiţii, lucrări şi servicii publice aflate în preocuparea autorităţii judeţene, îndeosebi în ceea ce priveşte continuarea şantierelor deja deschise, aflate în lucru, dar şi a unor noi proiecte avute în vedere, a căror finanţare este dependentă de bugetul judeţului aferent anului în curs.

Potrivit datelor prezentate, în ceea ce priveşte infrastructura de sănătate sunt şapte proiecte în derulare, în diverse faze, cu o valoare de peste 145.000.000 lei, având resursa financiară asigurată din fonduri europene, bugetul judeţului şi buget naţional.

Aceste proiecte vizează extinderea, modernizarea şi dotare UPU-SMURD din cadrul Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, extinderea şi dotarea cu aparatură medicală a ambulatoriului integrat de specialitate al spitalului, amenajarea unei parcări şi a unui spaţiu agrement în zona spitalului, extinderea ambulatoriului spitalizare de zi şi blocului operator de la aceste spital şi reabilitare, modernizarea, extinderea şi dotare secţie de psihiatrie şi a celei de Boli infecţioase.

În ceea ce priveşte infrastructura rutieră, se află în derulare şapte proiecte, cu o valoare de peste 350.000.000 lei, finanţate şi acestea din fonduri europene, bugetul judeţului şi buget naţional. La acestea se adaugă, cu finanţare prevăzută şi asigurată de la bugetul judeţului, pentru anul 2020, alte cinci obiective de investiţii ce vizează proiecte de reabilitare şi modernizare a drumurilor judeţene, cu o valoare ce depăşeşte 75.500.000 lei.  Proiectele dedicate drumurilor judeţene, inclusiv reparaţiile, totalizează peste 435 milioane lei, a subliniat Tiberiu Marc. AGERPRES