bacau centru.jpgPrimăria Municipiului Bacău a început, luni, modernizarea completă a opt străzi din vecinătatea pasajului rutier subteran, aflat în stare finală de execuţie, lucrări de infrastructură ce vor permite facilitarea circulaţiei rutiere în oraş pe axa est – vest.

„Investiţia, cea mai amplă din ultimii zece ani din municipiu în ceea ce priveşte modernizarea stradală, presupune schimbarea reţelelor, asigurarea unei infrastructuri rutiere moderne şi rezistente, a unui pietonal adecvat prin montarea de pavele, rezistente la trafic intens, pe trotuarele de pe aceste străzi”, a declarat Romeo Stavarache, primarul Bacăului.

Potrivit acestuia, „dezvoltarea Bacăului pe axa est – vest, o necesitate şi o prioritate, în prezent, a municipalităţii băcăuane, va fi facilitată de realizarea pasajului subteran pe patru benzi şi modernizarea arterelor conexe, care va rezolva una dintre marile probleme ale traficului din centrul Bacăului spre şi dinspre Oneşti şi Moineşti, zonă care, deja, se dezvoltă prin existenţa Centrului de afaceri şi expoziţii „Mircea Cancicov”, recent inaugurat, şi începerea construirii unei săli polivalente de 6.000 de locuri de către un consorţiu polono – finlandez”.

Cele mai ample lucrări se vor executa în zona pasajului rutier şi pe strada General Ştefan Guşe, care va fi supralărgită de la două la patru benzi, asigurându-se, astfel, fluenţa traficului rutier. Pe această stradă vor fi montaţi şi 54 de stâlpi de iluminat public şi se vor crea mai multe locuri de parcare. AGERPRES