Investiţii de peste 6 milioane de euro pentru extinderea sistemului de apă şi canalizare în județul Vrancea

Consiliul Judeţean Vrancea a inaugurat, pe 11 septembrie, lucrările de extindere a sistemului de apă şi canalizare din Goleşti şi Cîmpineanca, în cadrul unui contract în valoare de 27.809.890 lei (circa 6.045.628 euro). De aceste lucrări vor beneficia circa 11.820 de locuitori din zonele menţionate.

“Lucrările fac parte din proiectul regional “Extinderea şi modernizarea sistemului de alimentare cu apă şi canalizare, Judeţul Vrancea” – etapa a II-a, din contractul de lucrări CL 2 “Reţele apă şi canalizare în gruparea Focşani 2, contract care deserveşte în total o populaţie de circa 11.820 de locuitori. (…) Locuitorii din comunele limitrofe municipiului Focşani, din Goleşti şi Cîmpineanca, vor beneficia de servicii de alimentare cu apă şi canalizare la standarde europene, în urma lucrărilor de extindere a acestor reţele”, se arată în comunicatul CJ Vrancea.

Potrivit sursei citate, în comuna Goleşti vor fi realizate extinderi la reţelele de apă cu 4.112 metri lineari şi extinderi la reţeaua de canalizare de 4.508 ml. În Cîmpineanca vor fi reabilitate reţelele de apă pe o lungime de 2.266 ml şi vor fi extinse reţetele de apă pe o lungime de 1.511 ml. De asemenea, la sistemul de canalizare vor fi realizate extinderi de 3.745 ml. Perioada de execuţie a lucrărilor este de 22 luni, la care se adaugă 36 luni perioada de garanţie. AGERPRES