Primăria municipiului Săcele a semnat recent două contracte pentru investiţii în domeniul reabilitării şi extinderii reţelelor de apă potabilă şi de canalizare, în valoare totală de peste 16 milioane de lei, lucrări care vor demara în perioada următoare, a anunţat primarul Virgil Popa.

Conform acestuia, este vorba de proiectele privind reabilitarea reţelei de apă potabilă pe un număr de 13 străzi, finanţat prin PNDL II, şi cel privind evacuarea de ape uzate pe aceleaşi 13 străzi, cu bani de la bugetul local, lucrările având ca termen de finalizare 2021, respectiv 2022.

„Din păcate, la ora actuală, în municipiul Săcele, reţeaua de apă potabilă este în procent de peste 30% foarte veche, de peste 60 de ani şi în fiecare zi se înregistrează avarii. Ştim cu toţii că suntem într-o procedură de infrigement vis-a-vis de colectarea apelor uzate şi, iarăşi, din păcate, municipiul Săcele are doar undeva la 50% reţea de canalizare din totalul care măsoară peste 200 de kilometri. Deci, va fi nevoie de aceste lucrări de infrastructură şi în continuare şi, având în vedere că vor fi proiecte mari şi în continuare, sper ca, până în 2028, în tot municipiul să fie încheiată reabilitarea reţelelor de apă potabilă şi canalizare”, a declarat Popa.

Potrivit edilului din Săcele, în urma acestor lucrări vor fi modernizate şi străzile respective, pe care, oricum, se va săpa. Din totalul de 190 de străzi din municipiu, doar 60 sunt, în prezent, asfaltate. AGERPRES