Investiţii de peste 10 milioane de euro în infrastructura socială din judeţul Olt, prin POR

Consiliul Judeţean Olt a atras fonduri europene de peste 10 milioane de euro pentru îmbunătăţirea infrastructurii sociale din judeţ, majoritatea proiectelor implementate fiind deja finalizate, a anunţat, joi, consilierul preşedintelui Consiliului Judeţean Olt, Miruna Ginerică.

Acesta a arătat că CJ Olt a depus în cadrul Programului Operaţional Regional (POR) 2007-2013, Axa prioritară 3 ‘Îmbunătăţirea infrastructurii sociale’, un număr de nouă proiecte, toate primind finanţare.

“Au fost finalizate proiectele de modernizare a Ambulatoriului Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, a Centrului de Recuperare Persoane cu Handicap Cezieni, a Centrului de Îngrijire şi Asistenţă Slatina, reabilitarea Şcolii Speciale Ajutătoare Balş, precum şi cel pentru îmbunătăţirea dotării cu echipamente a bazelor operaţionale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă. Mai sunt în diferite stadii de implementare, un proiect de reabilitare a Şcolii Profesionale Speciale Balş, un altul pentru crearea, la Drăgăneşti, a unui centru de terapie ocupaţională. Tot în implementare, dar în stadiu avansat, aproape de finalizare, este şi un proiect pentru reabilitarea Centrului de Asistenţă şi Îngrijire de la Şopârliţa”, a spus Miruna Ginerică.

Tot prin POR se derulează încă un proiect pentru dotarea cu echipamente a bazelor operaţionale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă în regiunea S-V Oltenia. Acesta are o valoare, pentru judeţul Olt, de aproximativ un milion euro şi este în stadiul de pregătire a documentaţiei în vederea organizării licitaţiei.

Miruna Ginerică a menţionat că valoarea totală a proiectelor pentru infrastructură socială derulate de CJ Olt cu fonduri nerambursabile depăşeşte 10 milioane de euro, cel mai mare proiect, de aproximativ 4,5 milioane de euro, fiind cel de modernizare a Ambulatoriului Spitalului Judeţean de Urgenţe Slatina. AGERPRES