Investiţii de 15 milioane euro pentru drumurile din zona transfrontalieră din judeţul Olt

Drumurile judeţene din zona transfrontalieră Olt – Pleven (Bulgaria) vor fi modernizate prin investiţii cu fonduri europene de peste 14 milioane de euro.

Preşedintele Consiliului Judeţean Olt, Paul Stănescu, a precizat că au fost declarate eligibile şi sunt în faza de precontractare două proiecte care vizează reabilitarea a două drumuri judeţene din România şi două din Bulgaria, ambele aflate în apropierea zonei de graniţă, iar valoarea totală a proiectelor depăşeşte 15 milioane de euro, din care mai mult de 14 milioane de euro sunt fonduri nerambursabile.

Vor fi reabilitate DJ 543 Corabia – Izbiceni din judeţul Olt, pe o distanţă de 13 kilometri, şi drumul III 3402 Slavionovo – Pordim din Bulgaria pe 11 kilometri. Vor fi modernizate DJ 544 Urzica – Ştefan cel Mare din judeţul Olt pe o porţiune de 12 kilometri şi drumul III 3004 Trastenik – Orehovitza pe o distanţă de 13,2 kilometri, toate fiind situate în zona de graniţă dintre România şi Bulgaria. La aceste investiţii Consiliul Judeţean Olt, ca beneficiar, va participa cu fonduri în valoare totală de 165.000 de euro, aceasta fiind partea de cofinanţare.

Cu o sumă similară va contribui la cofinanţarea acestei investiţii şi Agenţia Naţională pentru Infrastructura de Drumuri din Bulgaria. Aceste proiecte sunt derulate prin Programul de Cooperare Transfrontalieră România – Bulgaria, program prin care s-au mai derulat şi proiecte de formare profesională şi urmează să fie construită o bursă de cereale la Corabia. Modernizarea şi reabilitarea drumurilor din zona transfrontalieră va începe în 2011, după semnarea contractelor de finanţare şi desfăşurarea licitaţiilor, acest din urmă proces putând dura şi câteva luni. AGERPRES