Investitii de 10 milioane de euro pentru relansarea statiunii Gura Humorului

O investitie de 10 milioane de euro va revitaliza zona statiunii Gura Humorului. Anuntul a fost facut de oficialitatile orasului cu prilejul inaugurarii lucrarilor la partia de schi, proiect demarat pentru a impulsiona activitatea turistica din zona.
“Incercam sa oferim turistilor si altceva in afara de locuri de cazare”, a declarat Marius Ursaciuc primarul municipiului Gura Humorului. Situata la 2 kilometri de manastirea Voronet, partia de schi va avea o lungime de 1.478 de metri, cu o diferenta de nivel de 283 de metri. Partia, cu doua sensuri va fi dotata cu telescaun si opt tunuri de zapada. Pentru construirea acesteia au fost defrisate 7,8 hectare de padure pentru care au fost replantate alte 14 hectare.

cadrul acestui proiect va fi reamenajat si parcul dendrologic Arinis, din Gura Humorului, care va beneficia de iluminarea aleilor. Parcul are o suprafata de 24 de hectare si este format din aproape 230 de specii de arbori.

Totodata, se vor demara lucrarile pentru indiguirea unei portiuni a raului Moldova si pentru reamenajarea bazinului de inot care va fi adus la standarde olimpice. De asemenea, vor fi construite, la baza partiei, opt terenuri de sport si mai multe parcari.

O alta investitie majora din Gura Humorului va fi construirea unui hotel de cinci stele pe dealul Toaca. Acesta este un proiect privat romano-irlandez, fiecare dintre parti detinand 50%.

Suma totala folosita pentru realizarea proiectului de reabilitarea a zonei turistice depaseste 10 milioane de euro si reprezinta o cofinantare din partea UE si a Guvernului Romaniei. Astfel, 60% din suma provine din fonduri Phare, 25 din bugetul de stat si 15% din bugetul local, a precizat Marius Ursaciuc.

Gura Humorului detine 56 de pensiuni, 6 hoteluri, 4 moteluri care impreuna ofera, pentru gazduire aproximativ 1.100 de locuri de gazare. Primarul din Gura Humorului, Marius Ursaciuc, a declarat ca odata cu demararea acestiu proiect vor mai fi necesare alte 1.000 de locuri de cazare.