Investitie pentru modernizarea caii de rulare a tramvaielor din Ploiesti

Primaria Ploiesti intentioneaza sa inceapa modernizarea caii de rulare a tramvaielor pe o portiune de 22,8 km, investitia ridicandu-se la 70 milioane de euro.
In acest sens, reprezentantii firmei Romer au prezentat, la sediul Primariei Ploiesti, studiul de fezabilitate pentru modernizarea si reabilitarea caii de rulare pentru tramvai. Investitia se va derula in patru etape, in prima etapa, evaluata la 21 milioane euro, urmand a fi reabilitata linia de pe traseul 102. Pentru punerea in aplicare a acestui proiect urmeaza ca, la sfarsitul lunii mai, primarul Emil Calota sa se intalneasca cu reprezentantii Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare in vederea obtinerii unei finantari.

Pana in acest moment, au mai avut loc doua intalniri intre conducerea municipalitatii si reprezentantii BERD, pentru realizarea acestei colaborari municipalitatea oferind BERD toate documentele privind bonitatea primariei si a RATP. Primarul Emil Calota a declarat ca nu doreste doar o finantare de tip credit comercial, solicitand BERD o colaborare mai complexa care sa aiba la baza doua componente: finantarea reabilitarii caii de rulare tramvai in paralel cu angajarea de catre BERD a unui expert pentru auditarea RATP, astfel incat sa poata fi gasite posibilitatile optime de restructurare a regiei in vederea privatizarii si transformarii acesteia in societate comerciala.