Investiţie de un milion de euro în prima pârtie de schi înzăpezită artificial din Sinaia

partie-schi6.jpgPrima pârtie de schi înzăpezită artificial din Sinaia a fost inaugurată, marţi, investiţia în acest obiectiv fiind de un milion de euro. Primarul staţiunii prahovene, Vlad Oprea, a declarat că fondurile au provenit de la bugetul local, iar amenajarea efectivă a pârtiei a durat două luni.

‘Pârtia pe care am inaugurat-o azi este prima din Sinaia de mică altitudine şi le va da posibilitatea turiştilor de a schia în această staţiune chiar şi atunci când instalaţiile de transport pe cablu, care deservesc pârtiile de mare altitudine, nu vor putea fi pornite din cauza vântului sau a condiţiilor meteo nefavorabile’, a declarat Oprea.

De asemenea, acesta a precizat că pârtia beneficiază de 24 de lăncii şi un tun pentru zăpadă artificială. Pârtia, care are o lungime de doi kilometri, un grad mediu de dificultate şi un strat de zăpadă care măsoară între 50 cm şi un metru, este deservită de telegondola din staţiune şi porneşte de la Cota 1.400, ajungând la Cota 1.000. La baza telegondolei există o pârtie pentru începători dotată cu nocturnă şi teleschi, parcare şi cabane. AGERPRES