Corpurile de iluminat din municipiul Carei vor fi înlocuite cu sisteme de tip LED, printr-un proiect de peste 5 milioane de lei ce urmează să fie finanţat prin Administraţia Fondului de Mediu (AFM), informează administraţia locală, pe Facebook.

„Primăria Carei a câştigat finanţare pentru un proiect privind înlocuirea corpurilor de iluminat existente, care au un consum ridicat de energie electrică, cu corpuri de iluminat cu LED, a anunţat Administraţia Fondului de Mediu (AFM). Valoarea eligibilă a proiectului este de 5.346.834,35 lei, iar suma propusă spre finanţare este de 4.812.150,92 lei, reprezentând 90% din valoarea acestuia. Prin acest proiect, se va continua eficientizarea şi modernizarea sistemului de iluminat public pe circa 30% din acesta, rămas neacoperit de proiectul aflat în derulare, finanţat prin Programul Operativ Regional (POR)”, precizează sursa citată.

Primăria Carei implementează în prezent proiectul „Eficientizarea şi modernizarea sistemului de iluminat public din municipiul Carei”, în valoare de 14 milioane lei. Proiectul prevede înlocuirea reţelei de iluminat public în totalitate acolo unde nu este reţea comună cu cea de furnizare energie, înlocuirea corpurilor de iluminat pe reţeaua existentă în comun cu cea de distribuţie pe aproximativ 70 % din străzi, iar pe străzile pe care nu exista iluminat sau acesta este foarte precar se vor realiza investiţii de extindere a sistemului de iluminat prin montarea de stâlpi şi corpuri noi. AGERPRES