Preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea, a semnat, pe 30 iunie, contractul de lucrări pentru construirea unui heliport medical şi extinderea parcării supraetajate de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” cu încă un etaj, informează Biroul de presă al instituţiei.

Potrivit sursei citate, heliportul medical va avea o suprafaţă de 595 de metri pătraţi, la care se adaugă spaţiile necesare pentru personalul medical. Vor exista şi două lifturi exterioare, unul pentru heliport şi celălalt pentru a conecta pasarela cu Unitatea de Primiri Urgenţe.

După finalizarea lucrărilor, noua parcare supraetajată din curtea unităţii medicale va avea 466 de locuri.

Până la emiterea ordinului de lucrări mai trebuie finalizate procedurile pentru desemnarea unui diriginte de şantier şi obţinute diverse avize şi autorizaţii.

„Vom construi la Galaţi primul heliport medical din această regiune dotat cu sisteme de aterizare pe timp de noapte, astfel încât misiunile aeromedicale să fie realizate 24 de ore din 24. Heliportul pe care va ateriza elicopterul SMURD va fi construit pe acoperişul parcării supraetajate din curtea Spitalului Judeţean şi va fi conectat cu Unitatea de Primiri Urgenţe prin intermediul unei pasarele şi a două lifturi exterioare, astfel încât pacienţii să fie transferaţi cât mai repede la serviciul de urgenţă. De asemenea, parcarea supraetajată din curtea unităţii medicale va fi extinsă cu încă un etaj, ceea ce înseamnă amenajarea altor 151 de locuri de parcare. Mai mult, noua parcare va fi dotată şi cu sisteme moderne de acces”, a declarat preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea.

Valoarea contractului este de 25.007.975 de lei, fonduri din bugetul CJ Galaţi. AGERPRES