Primaria Cernavoda a demarat procedurile pentru reabilitarea si extinderea parcului central din localitate, proiect in valoare de 800.000 de lei.

Primarul orasului Cernavoda, Mariana Mircea, a informat ca proiectul face parte din programul national de imbunatatire a calitatii mediului, din valoarea totala de 800.000 de lei, 500.000 de lei fiind contributia Ministerului Mediului si Dezvoltarii Durabile – Administratia Fondului pentru Mediu, iar 300.000 de lei sunt alocati de la bugetul local.

„Lucrarile prevazute in proiect sunt, in primul rand, lucrari de amenajare a terenului prin degajarea acestuia de vegetatia necorespunzatoare, deseuri, demolarea constructiilor inutile. Urmeaza adaosul de pamant vegetal si pregatirea terenului pentru plantarile noi cu arbori, arbusti, flori perene, liane si gazon. Pentru intretinerea corespunzatoare a spatiilor verzi, va fi realizata si o instalatie de udare”, se mentioneaza intr-un comunicat remis de Primaria Cernavoda.

Potrivit acestuia, vor fi construite alei cu dale ornamentale din beton si borduri de calitate, va fi montat mobilier urban (banci din lemn tropical, jardiniere pentru flori, copertine cu banci si mese pentru jocuri statice, cosuri de gunoi). Copiilor li se va amenaja un loc de joaca modern cu leagane, balansoare si tobogane. Parcul va fi prevazut si cu o scena din lemn, pe fundatie de beton, pe care vor putea fi sustinute spectacole in aer liber.