popescu florin.jpgMunicipiul Moreni beneficiază de o investiţie de 3,6 milioane de euro, contractul de finanţare pentru Planul Integrat de Dezvoltare Urbană fiind semnat, vineri, la Moreni, de secretarul de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Răzvan Murgeanu.

”Municipiul Moreni beneficiază de fonduri europene şi guvernamentale în valoare totală de aproximativ 50 de milioane de euro. Pe lângă cel semnat astăzi, este vorba despre proiectele de reabilitare a reţelelor de apă, canalizare şi construcţia unei staţii de epurare. Nu trebuie trecut cu vederea nici reabilitarea celor 3,7 kilometri pe drumul Pucioasa – Moreni, a străzii Horia, Cloşca şi Crişan sau reabilitarea Parcului Industrial de la Moreni, unde sperăm că vor mai veni investitori care să creeze locuri de muncă”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Florin Popescu.

Planul Integrat de Dezvoltare Urbană a Municipiului Moreni vizează reabilitarea infrastructurii stradale, a celei pietonale şi de spaţiii verzi. De asemenea va fi reabilitat podul peste râul Cricovul Dulce. Totodată, se vor amenaja piste pentru biciclişti şi va fi extins parcul central. Proiectul mai prevede amplasarea a 19 camere de luat vederi pe străzile din Moreni şi amenajarea unui centru de supraveghere. În cea de-a treia etapă, se va reabilita şi moderniza Centrul de recuperare pentru persoanele cu handicap Ţuicani. Finanţarea proiectului este asigurată prin Programul Operaţional Regional. AGERPRES